Hoteles Acacias Brujas
Hotel Acacia Brugge: tourism

Historiek & info

Wandelroutes

Wie Brugge bezoekt, merkt het meteen: deze stad heeft haar architecturale en artistieke schatten van vroeger altijd zorgvuldig gekoesterd. Maar wat Brugge zo typeert is hoe ze vandaag met dat verleden omspringt. De Bruggelingen nodigen u van harte uit om daar samen met hen evenveel van te genieten.


Geleide bezoeken

Brugge kan op velerlei manieren worden bezocht. Vanaf hier kan u zelf uw bezoek aan Brugge uitstippelen. Wenst de stad te voet met een gids of met één van de vele mogelijke excursies te bezoeken, klik dan op de gewenste uitstap. 

Brugge met gids
  

Sluit u aan bij een groep . Tijdens de zomermaanden kunt u zich aansluiten bij een groep. Een deskundige gids toont u de mooiste plekjes van het historische centrum. 

Uw eigen gids :
Voor groepen, maar ook voor individuelen, bestaat de mogelijkheid uw eigen gids te reserveren. Hiervoor dient uiteraard wel vooraf gereserveerd bij Toerisme Brugge. Tips en excursies voor groepen en individuelen vindt u ook verder op deze site.
Voor meer info of het reserveren van een gids kunt u ook terecht bij de Brugse gidsenverenigingen :
De Koninklijke Gidsenbond
De West-Vlaamse Gidsenkring 

Geleide wandelingen ingericht door Q-rius Brugge
Door Q-rius worden allerlei tochten uitgestippeld, waaronder een culinaire wandeling onder de benaming ”Amuse Gueule”. Deze begeleide wandeling is een verkenning van culinair Brugge. We leren ten eerste een 3-tal leuke, originele, en vooral goede restaurants kennen. Ten tweede vertellen we jullie een aantal verhalen en leuke weetjes en ten derde maken we uiteraard een mooie wandeling door Brugge. In elk restaurant staat een gerecht en een drankje voor ons klaar. De 3 hapjes samen vormen dan een volwaardig menu.
Inlichtingen en reserveringen: Q-rius, NIET via Toerisme Brugge
T. +32 50 15 01 49
brugge@q-rius.be
www.q-rius.be
De zaterdagwandeling kan ook geboekt worden via In&Uit [Concertgebouw], ’t Zand 34, 8000 Brugge 

S-wan vzw
S-wan is een vereniging die instaat voor speciale, sensationele, specifieke, super,... wandelingen.
De vereniging staat garant voor hoogstaande kwalitatieve verkenningstochten en culturele informatieve diensten in Brugge en omgeving, waarbij nieuwe, originele en verrassende rondleidingen worden aangeboden door gespecialiseerde gidsen erkend door Toerisme Vlaanderen.
www.s-wan.be
info@s-wan.be 

Brugge per boot 

Voor een rondvaart op de Brugse reien (grachten)kunt u aan boord stappen op vijf verschillende aanlegplaatsen. De excursie duurt een half uur en toont u de mooiste plekjes vanuit een geheel andere gezichtshoek. 

Brugge per koets 

Een al even aparte belevenis is een ritje per koets.Opstappen kunt u op de Markt. Het traject duurt een half uur,met halfweg een korte halte aan het Begijnhof.
Info : de Brugse koetsiers
http://www.hippo.be/koets 

Brugge per minibus 

City Tour Brugge
Aan boord van de comfortabele mini-busjes van Sightseeing Line wordt u langs de mooiste plekjes van de stad gevoerd,met commentaar in uw eigen taal (via individuele oortelefoons). Een rondrit duurt gemiddeld 50 minuten.
INFO : Sightseeing Line, Kanunnik Decoeneplein 6,8310 Brugge
T. + 32 50 35 50 24 (10.00-12.00u)
F. + 32 50 35 80 24
info@citytour.be
www.citytour.be 

Brugge per fiets (begeleide fietstochten) 

In het verkeersplan dat in Brugge van toepassing is, hebben fietsers een bevoorrechte plaats. Zo kunnen ze in een vijftigtal straten, waar voor auto’s éénrichtingsverkeer geldt, in beide richtingen peddelen.
Toeristen kunnen ook per fiets doorheen de stad en de omgeving van Brugge begeleid worden dank zij de onderstaande initiatiefnemers. 

The Green Bike Tour
Fietstochten in en rond Brugge met begeleiding in het Nederlands, Frans of Engels. Vertrekpunt is aan de voorkant van het station van Brugge waarna de stad verkend wordt. Nadien gaat het over Damme naar Oostkerke.
T. +32 50 61 26 67 of GSM +32 479 97 12 80
QuasiMundo Biketours Brugge 

Begeleide excursies op de fiets in Brugge en het ommeland.

Trip 1: Brugge per fiets
Een ontdekking van de binnenstad, de kleine parochies, windmolens en plaatsjes waar men te voet nooit komt. Begeleid door een lokale gids.
Trip 2: Het ommeland per fiets Proef het Vlakke Vlaamse land op de fiets. We ontdekken de dorpen Damme en Oostkerke. Fietsen langs bunkers en lijnrechte kanalen. Natuurlijk nemen we tijd voor een biertje in een typisch Vlaamse herberg.

PRAKTISCH : vertrek op de Burg . Voertaal Engels.
INFO & RESERVATIE:
Tel. + 32 50 33 07 75
info@quasimundo.com
www.quasimundo.com 

The Pink Bear Bike Tours

Damme & De Polders Bezoek aan het lieflijke Damme, ooit een buitenhaven van Brugge. Nadien langs het kanaal terug naar Brugge. Uw goedgeinformeerde gids laat u kennismaken met de ‘polders’. Onderweg ziet u windmolens, passeert u Vlaamse dorpjes en bezoekt u een kasteel. In een landelijk café maakt u kennis met onze heerlijke bieren en wafels.
PRAKTISCH : engelstalige en afspraak aan Belfort Markt
INFO
Tel. + 32 50 61 66 86
pinkbear@pandora.be
www.pinkbear.freeservers.com 

Brugge, fietsenverhuur  

Een goede leidraad voor fietstochten in de onmiddellijke omgeving van de stad zijn de fietsnetwerkkaarten die bij In & Uit verkrijgbaar zijn. U vindt er ook andere fietsroutefolders. 

Station : Per halve dag of per dag. Fietsen af te halen bij de dienst ‘Bagage’ mits afgifte identiteitskaart en waarborg
Tel. + 32 50 30 23 29

Koffieboontje Per halve dag of per dag, ook mountainbikes, tandems, buggy ’s, rolstoelen, scooters
Hallestraat 4
Tel. + 32 50 33 80 27
info@hotel-koffieboontje.be
www.adventure-bike-renting.be

De Ketting Per dag
kinderfietsen en holland bikes
Gentpoortstraat 23
Tel. + 32 50 34 41 96

Bauhaus Bike Rental Per halve dag of per dag, stadsfietsen en mountain bikes
Langestraat 135,
T. + 32 50 34 10 93
www.bauhaus.be

Eric Popelier
Per halve dag of per dag, ook scooters en tandems
Mariastraat 26,
T. + 32 50 34 32 62

Snuffel Backpacker Hostel Per dag
Ezelstraat 47-49
T. + 32 50 33 31 33
www.snuffel.be


Excursies in de omgeving

In het Brugse Ommeland slenter je van het ene pittoreske dorpsgezicht naar het andere; geniet je van historische natuurlandschappen en andere groenoases om na een dag vol couleur locale moe maar tevreden halt te houden in een typische kroeg of een gezellige eetgelegenheid.

De omgeving van Brugge kun je verkennen per boot of per minibus. 


[1]

Secure online hotel Acacia booking, Hotel Acacia Brugge, Acacia Brugge Hotel, member of Hotels Bruges
Each Best Western® hotel is independently owned and operated.
The World's Largest Hotel Chain®
webdesign: stardekk ×